fun and games

Gepubliceerd op 6 maart 2019 om 16:09

Hallo allemaal,

ondertussen is onze vierde week al van start gegaan. Het is ongelooflijk hoe snel alles hier lijkt te gaan. In mijn klasje verloop alles super ! Zowel ik als de kinderen genieten ervan als we samen aan het werk kunnen gaan. Met het sponsorgeld heb ik ondertussen al vele materialen gemaakt waar ze in de klas mee verder kunnen. Dit rekenspel (waar de kinderen dol op zijn) is er één van. Ook zijn we de laatste twee weken met de klasinrichting bezig geweest. We kleden de muren samen aan met kunstwerken binnen  het klasthema. 

Vorige week tijdens ons thema "water" hebben we dus samen prachtige waterlelies gemaakt en aan de muur gehangen. 

Deze week werken we rond het thema "gezondheid".  Voor sommige van deze kinderen is het echt wel eens nodig om het over dit thema te hebben. Zowel op vlak van hygiëne als op vlak van voeding is er een erg tekort aan kennis.  Een township is (om het mooi te zeggen) niet de meest hygiënische plaats om te leven. Veel van de kinderen komen met ziekten problemen waar wij nog niet eens over zouden denken bij onze kinderen. Daarom is het hier nog eens extra belangrijk om de kinderen er echt wel op te wijzen.

Ook het voedsel is hier een probleem. Als de kinderen al eten mee naar school brengen ( wat niet altijd het geval is) is het vaak ook niet wat je thuis in de brooddoos van je kinderen zou zien. Vaak zijn het restjes van de vorige avond. (dat regelmatig junkfood is vermitsdat een pak goedkoper is dan gezonde voeding)

Toen ik de kinderen dus vroeg om wat gezond eten op te noemen, kwamen ze met antwoorden als "KFC" en "MCDonalds"... niet meteen wat je zou verwachten dus. Om ervoor te zorgen dat ze onze lessen niet snel vergeten hebben we nu dus ook enkele prachtige kunstwerken aan de muur gehangen.

Afgelopen week heb ik ook de kans gekregen om een kijkje te nemen in de dossiers van mijn kinderen.... het is hartverscheurend en toch wonderbaarlijk om te zien hoe kinderen die zulke gruwelijke dingen meemaken elke dag vol enthousiasme en met de grootste glimlach op hun gezicht naar school blijven komen. Van het enorme doorzettingsvermogen en de positiviteit van deze kinderen zouden wij allemaal heel wat kunnen bijleren.

groetjes,

Tara

Reactie plaatsen

Reacties

kelly van roosbroeck
5 jaar geleden

Lieve schat, je doet dat geweldig! Ik ben er van overtuigd dat deze kindjes jouw levenslessen zullen meedragen net zoals jij van hen levenslessen zal meedragen. Echt een geweldig avontuur om stik jaloers op te zijn 😍

Sally
5 jaar geleden

Door je verhaal te lezen doe je me al stilstaan bij het feit dat we het hier hier heel goed hebben. Doe je goed juf Tara ☺️ x

mama
5 jaar geleden

zoooo trots op je,k'had het echt niet anders verwacht...ze laten je misschien niet meer terug komen in Mei ;) Enjoy,en dikke knuffel !omdat dat je favoriete ding is)
Proud mommy <3

Lilliane Boeykens
5 jaar geleden

lieve schat ik geloof zeker als je weer thuis bent dat het je niet los zal laten !!er zal volgens mij een vervolg komen op je tijd daar !! wat ben ik fier op jou !! hoeveel kindjes zijn er in je klasje? misschien kunnen we wat meegeven aan nick als hij naar daar komt !! schrijfgerief kleurpotloden enz !

mama Anika
5 jaar geleden

Ik denk dat jullie al zoveel gezien, gelezen en gehoord hebben in Zuid-Afrika dat het onmogelijk is om dat allemaal in jullie blog te zetten.
Hier in België zijn vele dingen die jullie daar meemaken ondenkbaar of is het de "ver van mijn bedshow" zodat we er in België niet over nadenken of praten.
Het is knap wat jullie daar allemaal doen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb