Breaktime!

Gepubliceerd op 9 april 2019 om 20:52

Hallo allemaal,
Na mijn eerste weken stage is mijn tijd hier al halfweg. Om de geweldige (maar toch ook wel vermoeiende) stage te onderbreken, heb ik een vakantie van twee weken om uit te rusten. Terwijl de andere dames het land verder intrekken, blijf in de omgeving nog wat verkennen. Dit keer niet alleen. Drie dagen na het begin van de vakantie komt Nick (mijn vriend) op bezoek om mee met mij op avontuur te gaan in (en rond) PE.

Enkele dagen later gingen we iets doen waar ik al enkele weken naar uitkeek. We gingen namelijk het Tsitsikamma national park bezoeken. Een prachtig park waar we ook enkele activiteiten gepland hadden. De eerste dag stond er kajak- en lilotour in het prachtige Storms River. Toen we even van de tour en het prachtige uitzicht genoten hadden moesten we ons haasten naar ons volgende avontuur, een treetop tour. Tijdens deze tour moesten we ziplinen van platform tot platform, 30 meter boven de grond. Na deze vermoeiende dag gingen we dicht bij het park “glampen“. Zo konden we goed uitrusten voor ons grootste avontuur van de vakantie. De bunjeejump van de Bloukransbrug, de hoogste bunjeebrug van de wereld. Van 216 meter recht naar beneden met een prachtig zicht op het park. Een ervaring dat ik nooit zal vergeten.
De rest van de vakantie hebben we nog gevuld door wat kleinere parken te bezoeken en de stad te verkennen. Een geslaagde vakantie dus. Na Nick terug af te zetten aan het vliegveld, had ik nog enkele dagen om uit te rusten voor de stage weer van start gaat.
groetjes,
Tara

Één van de eerste dagen besloot ik om Nick mee te nemen naar het meest typische dat je kan doen in Afrika: een safari. Het blijft enorm indrukwekkend om dieren (die wij enkel in de zoo kunnen zien) minder dan twee meter ver van je te zien staan. In sommige parken is het zelfs zo dat je als mens degene in de kooi bent. Een hele ervaring als je de Belgische dierentuinen gewoon bent.
Desondanks een safari zeer interessant is, ben ik eerder voor een beetje actie. Ziplinen, kajaken, sandboarden en bunjeejumpen. Dat is waar mijn twee weken uit bestonden. Één van de eerste dagen gingen we dan ook “adrenaline addo” bezoeken. Een klein maar fijn park waar je van enkele spannende activiteiten (zipline, supermanzipline, giant swing en kajaken) kan genieten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb