A taste of Africa

Gepubliceerd op 15 april 2019 om 16:34

 

Molweni,

Ondertussen sta ik al enkele weken in grade 3. Na me een tijdje in te werken begin ik nu ook weer mijn eigen lesjes te geven. Omdat dit een kleinere en rustigere klas is, is het de ideale klas om wat spelletjes op uit te testen. Iets dat hier niet vaak gebeurt tijdens de normale lessen. De kinderen zijn daardoor nog enthousiaster om iets nieuws te leren.

 

Vorige week kwam er voor mij weer een speciale dag aan. Het was donderdag namelijk “projectday”. Een dag waarop we de kans kregen om enkele andere projecten (waar ook studenten uit België staan) te bezoeken. De projecten varieerden van een babysafehaven tot een helpcentrum /school voor blinden. Sommigen werkten met kinderen anderen met volwassenen. Er waren mensen meteen beperking of mensen die op straat leefden. Het was zeer interessant om te zien hoe deze mensen zich inzetten met de weinige hulpmiddelen die ze ter beschikking hebben. Omdat we ook een stop maakten op , hadden we met heel de school een verassing voor de Belgische studenten. Op de video kan je ons optreden ook eens bekijken.

Ook vrijdag was een speciale dag. We vertrokken op een Xhosaweekend. We logeerden in een hut aan de rand van een klein dorpje “in the middle of nowhere“. Vrijdagavond kwamen we laat aan. Na onze avontuurlijke (door de vele dieren op de baan) tocht naar onze verblijfplaats, kwamen we aan in Elundini. Het eerste dat we zagen waren de sterren. Door het weinige licht zag ik meer sterren dan ik ooit al gezien had. Na het uitpakken was het tijd voor onze eerste traditionele maaltijd “samp&beans”. Heerlijk! De rest van de avond hadden we tijd om vallende sterren te spotten, spelletjes te spelen en op tijd te gaan slapen. Op zaterdag begonnen we de dag meteen traditioneel ontbijt en trokken we het dorp in om met een local heerlijk brood te gaan bakken. Na ons middagmaal (dat voornamelijk bestond uit ons brood) kregen we een kort lesje Xhosa. Xhosa is een kliktaal., ook is het de moedertaal van mijn kindjes op Heatherbank. Erg interessant dus. Na een onverwacht optreden van enkele lokale jongens gingen we ‘s Avonds uit eten in een van de huisjes in het dorpje. Veel ruimte was er niet, maar eten was lekker en de sfeer zat zeker goed. Op onze laatste dag hield het weer ons niet tegen om een intensieve tocht door de jungle te maken. Een mooje afsluiter van een topweekend!

Mbuliso,

Tara

Reactie plaatsen

Reacties

mama
5 jaar geleden

Geniet er nog van lieve schat. Wij tellen alvast af tot je terug bij ons bent <3 So proud of u...mom <3

Lilliane Boeykens
5 jaar geleden

super tof weer een ervaring rijker !! love you sweetie